Sneak Peek: Our New Project Will Make You Blue With Envy

Our latest client likes her apartment like I like my men: tall, dark and handsome. What is currently a bright, lofty penthouse flat in a converted mansion house in Earls Court is about to become a blend of dark blue and grey tones, with brass trim and black detailing. We’re opening up a wall and installing a crittal window, which should completely change the feel of the space and double the available natural light. It also makes more of a feature of the lovely ceiling height over the stairs, which otherwise would be a wasted area you couldn’t view.

The inspiration from the client included lots of deep colours and luxurious textures with a contemporary, homely vibe.

The darker colours are complimented by a pop of bright colour, but the scheme still feels very warm and neutral over all. It’s a distinctly adult space, with character and elegant charm.

The brief was to transform a tired and bland bijoux 2 bedroom penthouse apartment in Earls Court into a fashionable, luxurious and comfortable haven. The focus will be on making the most of the small space to provide the client with the maximum living area and light, as well as providing copious hidden and feature storage.

 

Dark and brooding colours will create a comforting and sophisticated palette, highlighted by brass and chrome trim and bold, bright, blocks of vibrant colour. The design will include a few industrial elements, notably the internal crittall window and dining room table styling. Wall lights, rather than pendants, will provide ambient light and allow the space to look open, lofty and uninterrupted.

 

A reconfiguration of the property is going to make the bijou space far more usable and allow us to gain extra storage space (the holy grail in London) without losing any floor space. By moving the kitchen from its current home to along the back wall of the living room, valuable space is created in the new dining nook, allowing a larger sofa and seating area in the lounge. Bespoke pull out storage under the dining bench means the kitchen will be free from large, bulky appliances, leaving the units free for food and utensil storage. The side board in the dining nook will also provide a tea station, keeping the main unit run clear and clutter free.

The guest room will formally be a dressing room and office, but will easily convert into a comfortable space for staying guests.

The master bedroom will have a soft grey and dusty pink palette. Ample storage will be created by adding a row of bespoke wardrobes along the entire wall, having moved the position of the door.

 

Update: You can now see this gorgeous project in all it’s glory on our portfolio

You may also like